Digital hälsodeklaration inför operation utökas

Nyhet – 15 april 2021

Från den 21 april kan patienter över 16 år som blir uppsatta på väntelista för operation vid kirurgi Dalarna, kvinnosjukvård Dalarna och öron- näs- och halssjukvård Falun fylla i sin hälsodeklaration på 1177.

Inför operation är det viktigt att vårdpersonalen har aktuella uppgifter om patientens hälsotillstånd. Därför behöver man fylla i en hälsodeklaration. Den digitala hälsodeklarationen har tidigare funnits tillgänglig för patienter som opereras vid ortopedkliniken i Falun och Mora. Nu utökas e-tjänsten så att även patienter över 16 år som ska opereras vid kirurgi Dalarna, kvinnosjukvård Dalarna och öron- näs- och halssjukvård Falun kan använda den.

– Med den digitala hälsodeklarationen blir det enklare och smidigare för patienten att fylla i hälsodeklarationen. Du som patient slipper hantera en pappersblankett och den digitala varianten ger också ett säkrare flöde i hanteringen av hälsodeklarationen, säger Natalia Belostotskaia, systemförvaltare vid Region Dalarna.

När patienten blir uppsatt på väntelista för operation skickas en hälsodeklaration till patientens inkorg i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Patienten når sin hälsodeklaration genom att logga in på 1177.se.

– Som patient får du information om att fylla i hälsodeklarationen i samband med att behandlingsbekräftelsen kommer med posten. Där finns också en instruktion för hur du gör. Om du inte har möjlighet eller vill fylla i hälsodeklarationen via 1177 eller är under 16 går det fortfarande bra att fylla i den på papper, säger Natalia.

Relaterad information

Fyll i hälsodeklaration inför operation - 1177 Vårdguiden


  • Marie Arnesson Lundberg Förvaltningsledare Vårdinformation Stöd och Tjänster (VIST), Region Dalarna
    023-490058 / 070-393 62 39
    marie.arnesson-lundberg@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: