Din hjälp behövs i de fortsatta vaccinationerna mot covid-19

Pressmeddelande – 24 november 2021

Är du sjuksköterska och vill hjälpa till att vaccinera mot covid-19? Vaccination med en tredje dos har påbörjats i Dalarna och vi arbetar just nu med att rekrytera vaccinatörer som vill bidra till detta viktiga arbete.

Region Dalarna är i stort behov av personal med vana och kunskap om vaccinationer för att fortsätta vaccinera regionens befolkning under 2021/2022. I samband med detta söker vi nu kompetenta sjuksköterskor i hela länet för att förstärka våra vaccinationsteam.
– Alla de som har kompetens inom vaccination är välkomna att söka till oss. Alla kan vara med och bidra med en viktig insats, oavsett om det handlar om ett par timmar, en helg eller en begränsad period, säger Roger Larsson, chefsläkare i primärvården.

Vården i regionen har under senaste året varit beroende av bland andra fast vårdpersonal samt vikarier och pensionerade sjuksköterskor för att klara efterfrågan vid vaccinationerna mot covid-19.
– Utan personalens oumbärliga arbete hade vi inte kunnat hantera trycket som uppstod i samband med vaccinationen och pandemin i stort. Vi vill skicka ett stort tack till alla som ställt upp, er insats för samhället har varit och är helt ovärderlig, säger Roger Larsson.

Sök tjänsten på Region Dalarnas webbsida:
Sjuksköterska som vill arbeta med vaccination mot covid-19, Dalarna - Region Dalarna

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka