”Dina val gör skillnad” – Region Dalarna fortsätter uppmana till eftertanke

Nyhet – 14 december 2020

Smittspridningen av covid-19 måste minska. Region Dalarna fortsätter därför att kampanja för att alla ska ta sitt personliga ansvar. Under kommande veckor lyfter regionen fram medarbetare inom vården med budskapet ”Dina val gör skillnad. Inte bara för mig – för alla.”

Under veckorna 48 och 49 har Region Dalarna kampanjat med budskapet ”Måste du”, där platser som bör undvikas i dagens läge visats tillsammans med budskapet. Nu kopplar Region Dalarna på kampanjen ” Dina val gör skillnad. Inte bara för mig – för alla.” där vårdpersonal inom Region Dalarna lyfter budskapet.

–Pandemin har orsakat stor samhällspåverkan och vi har alla drabbats på olika sätt. Det är så otroligt viktigt att vi fortsätter ta ansvar för att bromsa smittspridningen. Dels för att minska belastningen på vården, men också för näringslivets, idrottens och kulturens skull – bara för att nämna några, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.

Två medarbetare som kommer synas i kampanjen är Nadja Persson, undersköterska och Anna Wiklander, sjuksköterska och biträdande avdelningschef.

–Tillsammans är ett ord vi hört mycket se senaste månaderna men som fortfarande är så viktigt. Därför ställer jag upp i kampanjen, jag vill på alla sätt bidra med det jag kan för att bromsa smittspridningen, säger Nadja som även arbetat tillfälligt i covidprovtagningstält under året.

Anna Wiklander säger:
–För mig var det självklart att ställa upp, budskapet är jätteviktigt. Jag har själv stärkt upp på IVA och arbetat nära covid-patienter. Det är viktigt att bli påmind om att de val vi gör påverkar alla på olika sätt. För vissa människor kan våra val innebära liv eller död. 

Nadja Persson och Anna Wiklander är två av Region Dalarnas medarbetare som medverkar i kampanjen.

Kampanjen kommer att synas i Region Dalarnas digitala kanaler och i tryck med start 14 december, då även Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd träder i kraft och de lokala allmänna råden för Dalarna upphör att gälla.

Vill du sprida budskapet? Dela då gärna inlägg direkt via Region Dalarnas sociala medie-kanaler.

Kontaktpersoner:
Erik Bäckvall: Se kontaktinformation nedan
Nadja Persson: 076-216 64 34
Anna Wiklander: 070-315 62 78

 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
 • Erik Bäckvall kommunikationschef, Region Dalarna
  023-49 00 00 (växel)
  erik.backvall@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: