Externa aktörer och vårdcentraler vaccinerar parallellt för att minska smittspridning

Pressmeddelande – 17 augusti 2021

Region Dalarna har beslutat att de externa vaccinatörerna Doktor.se och Kronas Apotek får förlängt uppdrag att erbjuda dos 1 under vecka 33 och 34.

Dalarnas invånare har nu möjlighet att boka in sig för dos 1 på vårdcentralerna men också hos Doktor.se och Kronas Apotek under vecka 33 och 34.

– Genom att det blir möjligt att boka vaccination mot covid-19 både hos våra externa och våra egna vaccinatörer ökar tillgängligheten för de som ännu inte har vaccinerat sig. Det viktigt att vi kan erbjuda så många som möjligt att vaccinera sig så fort som möjligt nu när vi nu ser en ökad smittspridning, säger Lis Linnberg, samordnare Region Dalarna.

De externa vårdleverantörerna har kvar uppdraget att vaccinera dos 2 fram till 30 september. Den som redan fått en första dos på Doktor.se och Kronans Apoteks vaccinationsplatser kommer också få sin andra dos där.

Den som från och med idag bokar sin dos 1 på någon av regionens vårdcentraler kommer att få sin dos 2 där.

Kronans Apotek meddelade igår att det skett ett bokningsfel. Ett fåtal personer har fått en dos 2-tid i oktober men dessa tider kommer att bokas om till september.

Läs mer om hur du bokar tid för vaccination på 1177.se/dalarna

  • Lis Linnberg Områdessamordnare Avesta lasarett
    070-3032285
    lis.linnberg@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka