​Flyttrockad gör att Folktandvården Britsarvets patienter nu får tandvård i Folktandvården Bergmästarens lokaler

Pressmeddelande – 18 december 2020

Sjukhustandvården/Orofacial medicin har fått flytta till Folktandvården Britsarvet efter att ha drabbats av omfattande vattenskador.
– Under tiden välkomnar vi Folktandvården Britsarvets patienter till Folktandvården Bergmästaren på Trotzgatan 2A. Alla som har inbokade tider kommer att få information om vad som gäller, säger tandvårdschef Karin Gunnars Hellgren.

Det var den 24 november i år som en stor vattenläcka inträffade i hus 5 på Falu lasarett. Det inträffade har lett till omfattande vattenskador som påverkat mottagningarna på plan ett och två, bland annat tandvårdens verksamheter Sjukhustandvården/Orofacial medicin och Käkkirurgin.

Käkkirurgin har därför tillfälligt flyttat till andra lokaler på Falu lasarett. Verksamheten pågår som vanligt men med något reducerad kapacitet. Och Sjukhustandvården/Orofacial medicin har sedan den 7 december sin ordinarie verksamhet igång i lokaler på Britsarvet.

Folktandvården Britsarvet har för att ge plats åt Sjukhustandvården/Orofacial tillfälligt gått samman med Folktandvården Bergmästaren och allmäntandvårdsverksamheten bedrivs nu i Bergmästarens lokaler på Trotzgatan 2A i Falun.

– Planen är att tillämpa skiftgångskoncept framöver, vilket gör att vi utnyttjar lokalerna mer effektivt och möjliggör utökade öppettider för patienterna, säger Karin Gunnars Hellgren.

Bedömningen är att vattenskadorna i hus 5 på Falu lasarett kommer att påverka verksamheterna under hela 2021.

• Karin Gunnars Hellgren Tandvårdschef Folktandvården, Region Dalarna
    karin.hellgren@regiondalarna.se