​Folktandvården Mora minskar verksamheten efter flera konstaterade fall av covid-19

Pressmeddelande – 16 november 2020

Folktandvården Mora Kyrkogatan har minskad kapacitet då flera fall av covid-19 har konstaterats bland medarbetare på kliniken:
– 
Vi har vidtagit åtgärder för att de som besöker kliniken ska känna sig trygga. Alla medarbetare på kliniken har provtagits och smittspårning sker enligt Smittskydd Dalarnas rutiner, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef Folktandvården Dalarna.

På Folktandvården Mora Kyrkogatan har åtta medarbetare konstaterats smittade med covid-19. Riskpatienter med inbokade besök i närtid har bokats av och även den uppsökande verksamheten har skjutits upp. Kliniken har nu reducerad verksamhet.
– Smittspridningen finns nu i hela samhället och det går därför inte att säga hur medarbetarna har smittats, säger Karin Gunnars Hellgren.

Kan man känna sig trygg med att besöka Folktandvårdens klinik i Mora?
– 
Ja, man kan känna sig trygg med att besöka Folktandvårdens kliniker. Vi är mycket måna om patientsäkerheten och tillämpar alltid basala hygienrutiner enligt Smittskydd Dalarnas rekommendationer och vi har dessutom vidtagit ytterligare åtgärder på kliniken i Mora, som extra sprittorkning i väntrum och personalrum, säger Karin Gunnars Hellgren.

  • Karin Gunnars Hellgren Tandvårdschef Folktandvården, Region Dalarna
    070-531 44 86
    karin.hellgren@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: