​Fornby folkhögskola startar ny utbildning: ”Starta socialt företag”

Pressmeddelande – 15 april 2020

Sociala företag är företag där idéer och verksamhet bidrar till att lösa samhällsutmaningar samt skapa nytta för individer och samhälle. 
– 
Vi ser att socialt företagande ligger helt rätt i tiden. Vi vill nu bidra till att Dalarna får fler sociala företag som tillsammans kan bidra till att lösa de samhällsutmaningar vi står inför, säger Hjalle Östman, rektor Fornby folkhögskola

Den 21 augusti startar Fornby folkhögskola utbildningen ”Starta socialt företag”. En distansutbildning med en studietakt på 25 procent där målet är att utbildningen ska leda till att nya och hållbara sociala företag startas i Dalarna. Utbildningen riktar sig till alla som har intresse eller nyfikenhet för socialt företagande. Grunden i utbildningen finansieras av Tillväxtverket och Region Dalarna via projektet Socialt entreprenörskap i Dalarna.

– Behovet av fler framgångsrika sociala företag växer i Dalarna för varje dag. Kommunerna efterfrågar fler sociala företag som kan svara på deras upphandlingar med social hänsyn som ökar i antal. Den här utbildningen ligger helt rätt i tiden, inflikar Mikael Källman, projektledare Socialt entreprenörskap i Dalarna.

Vill du bidra till att lösa dagens samhällsutmaningar? Vill du lära dig mer om hur det är att starta och driva socialt företag? Då är den här utbildningen för dig.

Läs mer och anmäl dig här - https://www.regiondalarna.se/fornby/kurser/ovriga-kurser/starta-socialt-foretag/

Om Fornby Folkhögskola

Fornby folkhögskola är en av Sveriges äldsta folkhögskolor och grundades redan 1877 av Kopparbergs läns landsting, numera Region Dalarna, som fortfarande är huvudman. Skolan har sitt säte nära Frostbrunnsdalen i Borlänge med filialer i Falun och Ludvika. Inriktningen är allmänna behörighetsgivande kurser och kurser med estetisk och konstnärlig inriktning. Skolan driver ett folkhälsoarbete för demokrati, samhällsengagemang, livslångt lärande och delaktighet i kultur och samhälle.

Om projektet ”Socialt Entreprenörskap i Dalarna”

Dalarna behöver sociala entreprenörer, sociala företag och social innovation för att möta de samhällsutmaningar länet står inför som till exempel omställning till en grön samhällsutveckling, ökad tillgång till kompetens och arbetskraft, en åldrande befolkning, integration och inkludering och ökade skillnader i hälsa. Därför driver Region Dalarna projektet Socialt entreprenörskap i Dalarna, med finansiering från Tillväxtverket och Region Dalarna. Projektet genomförs i samverkan med Coompanion Dalarna, Fornby folkhögskola, Högskolan Dalarna och Samarkand 2015. Tillsammans ska vi utveckla en regional plattform för ett starkt innovations- och tillväxtklimat för socialt entreprenörskap och sociala företag.

 • Hjalle Östman rektor Fornby folkhögskola
  070-692 29 55
  ho@fornby.se
 • Mikael Källman projektledare Socialt entreprenörskap i Dalarna, Region Dalarna
  076-111 44 38
  mikael.kallman@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: