Fredrik är årets medarbetare inom klinisk kemi

Nyhet – 13 december 2019

Fredrik Bökman har mottagit priset ”Årets medarbetare 2018 inom klinisk kemi”. Fredrik är sjukhuskemist och fick priset för brinnande engagemang, entusiasm och arbetsglädje.

Fredrik som arbetat på Kemlab i Falun sedan 2003, fick utmärkelsen vid höstmötet för Klinisk kemi i Västerås. Priset delas ut av styrelsen för Klinisk Kemi (SFKK).

– Det kändes överraskande och mycket hedrande att få denna utnämning. Det kändes också extra roligt att nomineringen kom från personer från flera olika kemlab i Sverige, berättar Fredrik.

Motivering:

Fredrik engagerar sig i såväl större som mindre angelägenheter och tar sig alltid tid att generöst och med utförlighet dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till kemlabsmedarbetare i nöd. Denna generositet låter sig inte inskränkas geografiskt och laboratorier i hela Sverige har åtnjutit hans hjälp i frågor som rör alltifrån referensintervall, mätosäkerhet, praktiska rutiner och tips till undervisning. Detta gör i vår mening Fredrik Bökman självklar för utmärkelsen årets medarbetare.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se