Hälsoalmanackan 2021 delas ut i november

Pressmeddelande – 30 oktober 2020

Med start i november kan personer som är 65 + hämta Hälsoalmanackan 2021 vid sitt besök på någon av Region Dalarnas vårdcentraler, tandvårdskliniker eller lasarett. ”Hälsoalmanackan är ett trevligt sätt att nå våra äldre invånare med aktuell information om vård och hälsa” säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Region Dalarna.

I hälsoalmanackan finns bland annat tips och råd på vad man kan göra för att leva ett hälsosamt liv, och vart man vänder sig om man blir sjuk. Hälsoalmanackan är framtagen av Region Dalarnas kommunikationsenhet tillsammans med sakkunniga i hälso- och sjukvården Region Dalarna.

– Hälsoalmanackan är ett komplement till övriga kanaler för att nå personer i den äldre åldersgruppen som inte använder internet och sociala medier dagligen” säger Erik Bäckvall, kommunikationschef, Region Dalarna.

Det är andra gången som hälsoalmanackan tagits fram till Dalarnas äldre befolkning. Hösten 2019 fick alla i åldrarna 70 och uppåt i Dalarna Hälsoalmanackan 2020 hemskickad i sin brevlåda. I år kan den som är 65 år eller äldre själv hämta en hälsoalmanacka om man vill, vid besök på någon av Region Dalarnas vård- och tandmottagningar eller lasarett.

– Vi hoppas att man ska ha nytta och glädje av hälsoalmanackan, som ju också är fin att titta på och förhoppningsvis blir ett både trevligt och informativt inslag i hemmet” säger Sofia Jarl. 

Hälsoalmanackan delas även ut i Dalarnas kommuner via MAS (Mediciniskt Ansvarig Sjuksköterska) till personer som inte kan besöka en vårdinrättning, exempelvis personer som har hemsjukvård.

  • Erik Bäckvall kommunikationschef, Region Dalarna
    023-49 00 00 (växel)
    erik.backvall@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: