Hemvändar- och utbildningsstipendium inrättas av Folktandvården Dalarna

Pressmeddelande – 25 februari 2021

Tandvårdsnämnden har beslutat att inrätta två nya stipendier. Ett för tandläkar-, tandhygienist- och tandsköterskestudenter samt ett för hemvändande tandläkare och tandhygienister:
– Vi vill på det här sättet skapa ett intresse för Folktandvården Dalarna redan under deras studietid och hos färdigutbildade tandläkare och tandhygienister som väljer att flytta tillbaka till Dalarna, säger Göte Persson (c), tandvårdsnämndens ordförande.

Idag råder det brist på utbildad tandvårdspersonal i hela Sverige. Det finns därför ett stort behov av att skapa intresse för Folktandvården Dalarna hos tandläkar-, tandhygienist- och tandsköterskestudenter redan under studietiden. Chanserna ökar att dessa sedan väljer att arbeta hos Folktandvården Dalarna efter avslutade studier.

Den 25 februari beslutade tandvårdsnämnden därför att två nya stipendier, ett studiestipendium och ett hemvändarstipendium, ska inrättas.

Tandläkarstudenter kan söka studiestipendiet tidigast på termin sex, tandhygienister på termin två och tandsköterskor på termin ett. Tandläkar- och tandhygieniststudenter kan söka stipendiet vid två tillfällen. De sökande ska ha ett genuint intresse för Dalarna och kunna uppvisa godkända studieresultat för samtliga genomförda kurser.

Hemvändarstipendiet ska kopplas till de orter som har störst rekryteringsbehov i länet.

Ansökan kommer att administreras av folktandvårdens kansli som kommer att informera på högskolor och universitet samt på regionens hemsida om att stipendiet finns. Stipendiater väljs ut genom en stipendiekommitté där representanter från Folktandvården Dalarna och tandvårdsnämnd ingår.

Planerad start för att ta emot ansökningar är hösten 2021 och första utbetalning sker 2022.

  • Göte Persson (C) Tandvårdsnämndens ordförande
    070-595 46 61
    gote.persson@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: