Henrik Gaunitz blir Region Dalarnas nya ekonomidirektör

Pressmeddelande – 19 augusti 2020

Henrik Gaunitz har utsetts till ny ekonomidirektör i Region Dalarna.

– Jag är både stolt och glad över att jag får möjligheten att arbeta med Region Dalarna och vara en del i den övergripande ledningen av regionen, säger Henrik Gaunitz.

Henrik Gaunitz är utbildad ekonom och har tidigare varit ekonomidirektör i Stockholms läns landsting. Under sin tid i Stockholms läns landsting var han också ansvarig för att leda arbetet med den stora förändringen av hälso- och sjukvårdssystemet i Stockholm, den så kallade Framtidsplanen. Det senaste året har Henrik arbetat som egen konsult med internationella uppdrag.

– Det är bra att vi nu får en ordinarie ekonomidirektör som kan skapa en stabil och långsiktig utveckling inom det ekonomiska området, säger Karin Stikå Mjöberg, regiondirektör.

– I Henrik Gaunitz får vi en mycket kompetent ekonomidirektör med bred erfarenhet från regionverksamhet. Han kommer att tillföra Region Dalarna viktig kompetens, säger Ulf Berg, regionstyrelsens ordförande (M).

Henrik Gaunitz har också haft andra höga befattningar i Stockholms läns landsting. Han har vidare varit stabschef hos organisationen Företagarna och arbetat i regeringskansliet på finans- och arbetsmarknadsdepartementen.

– Region Dalarna är en region med intressanta utmaningar för att säkerställa en långsiktigt hållbar ekonomi. Jag har gedigen erfarenhet med att arbeta med förändring, styrning och ledning i stora och komplexa organisationer, något som Region Dalarna kommer att ha stor nytta av framöver, säger Henrik Gaunitz.

Henrik Gaunitz tillträder tjänsten som ekonomidirektör den 1 september 2020.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: