I år står Söderhamn som värd för Miljötinget

Pressmeddelande – 9 juli 2019

Fokus på biologisk mångfald när ungdomar från Dalarna och Gävleborg träffas på årets Miljöting:
– De flesta känner idag till att vi står inför allvarliga klimatförändringar, men något som de ideellt aktiva ungdomarna i projektet valt att lyfta i år är hur detta påverkar vår biologiska mångfald. Hur viktigt det är för vår planet, säger Anna Sjögren, projektledare Miljötinget, Region Dalarna.

Miljötinget är Nordens största miljöevenemang för ungdomar och anordnas vartannat år i Dalarna och vartannat år i Gävleborg. Förra året var Falun värd och i år har turen kommit till Söderhamn.

Miljötinget arrangeras en helg i november och programmet består av seminarier och föreläsningar blandat med workshops och praktiska övningar. Tanken är att blanda kunskap och utbildning med nöje och nätverkande, för att på så sätt skapa ett lyckat forum för lärande.
– Miljötinget är så klart ett tillfälle att fördjupa sig i miljöfrågorna, men fungerar också som en mötesplats för ungdomar, en chans för dem att lyfta de här frågorna på sitt sätt, säger Anna Sjögren.

I år arrangeras Miljötinget för 29:e året i rad vilket visar på behovet av mötesplatser för unga där de kan diskutera hållbarutveckling på sina egna villkor. Miljötinget har ett programråd som består av 15 ungdomar som är med och planerar och marknadsför arrangemanget. Miljötinget är ett politiskt och religiöst obundet evenemang.

Årets Miljöting kommer att ske den 15-17 november och ha biologisk mångfald som tema.

 • Anna Sjögren projektledare Miljötinget, Region Dalarna
  073-966 31 42
  anna.b.sjogren@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: