I väntan på nytt Tandvårdshus i Falun

Pressmeddelande – 2 juni 2021

Igår, 1 juni, beslutade Tandvårdsnämnden att Folktandvården Britsarvet flyttar permanent till Folktandvården Bergmästaren i väntan på nytt Tandvårdshus i Falun.

Beslutet är ett första steg i den kommande byggnationen av Tandvårdshus Falun och sammanslagningen av Faluklinikerna. Folktandvården Britsarvets personal har sedan november varit omplacerade till Folktandvården Bergmästaren då de befintliga lokalerna har använts av annan verksamhet som en följd av en vattenskada på Falu lasarett. Den här lösningen kommer nu att permanentas för att öka möjligheten till fortsatt samverkan och behandling av patienterna.

Folktandvården Bergmästaren kommer att öka öppettiderna då de börjar arbeta i konceptet skiftgång som framgångsrikt har tillämpas på Folktandvården i Borlänge, Ludvika, Hedemora och Avesta.

– Att samla resurserna ger ökade möjligheter till vård och erbjudande om utökade öppettider genom att personalen jobbar skift. Samtidigt som det minskar kostnaderna framöver, säger Göte Persson (C) ordförande Tandvårdsnämnden.

• Göte Persson (C) Tandvårdsnämndens ordförande
    gote.persson@regiondalarna.se