​Invigning av Tandvårdshus Borlänge

Nyhet – 15 oktober 2020

Torsdagen den 15 oktober invigdes Tandvårdshus Borlänge på Ovanbrogatan 44.

Under hösten 2019 påbörjades byggnationen av Tandvårdshus Borlänge. Två folktandvårdskliniker – Jakobsgårdarna och Domnarvet – är nu en enhet i nya lokaler. Sammanslagningen är ett led i den nya klinikstruktur som Folktandvården Dalarna beslutat om.

Det nya Tandvårdshuset har cirka 70 anställda och utökade öppettider för medborgarna. Under vecka 41 öppnade Tandvårdshus Borlänge för sina första patienter.

– Det här är en vinst både för patienter och medarbetare. För patienter innebär det utökade öppettider och tillgång till samlad kompetens vilket ger en patientsäker och kvalitativ vård. För medarbetarna blir det en bättre arbetsmiljö med tillgång till kollegor, förkortad arbetstid och möjligheter till handledning och vidareutveckling, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef Folktandvården Dalarna.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se