​Konstperformance på Falu lasarett: Det tysta samtalet

Pressmeddelande – 22 november 2019

Bild och form arbetar med ett långsiktigt konstprojekt – ”Det tysta samtalet”. Här ingår olika former av konstupplevelser som ligger långt från tavlans värld. Inom ramen för projektet ska nu Mourad Kouris, konstnär och forskare vid Konstakademin, genomför en konstperformance på Falu lasarett.

Tidigare performance inom projektet gjordes av ”De Finska Glädjemännen” som ritade och målade på Falu lasaretts väggar och Artist in residence med Elina Birkehag som genomförde ”Samtal över en bortglömd tavla” om vad folk tycker om konsten. Båda genomfördes under 2017.

– Vad förväntar vi oss i mötet med de människor vi träffar, i lokaler med förutbestämd funktion och innehåll? Stannar vi upp i oss själva och vågar lyssna in? undrar Helena von Bergen, verksamhetsutvecklare Bild och form, Region Dalarna.

Som en del av bild och form ingår bland annat bildkonst, hit räknas till exempel måleri, teckning, grafik, foto och skulptur men även mer samtida och gränsöverskridande uttryck såsom performance, Community art och konceptuell konst. Bild och form inkluderar dessutom arkitektur, konsthantverk, form och design. Dessa uttryck reflekterar vår samtid och samtalar om våra livsvillkor.

Konstperformance – Det tysta samtalet
av och med Mourad Kouris konstnär och forskare vid Konstakademin i Stockholm
Plats: Falu lasarett hus 4. Konstrundan plan 00 hisshall.
När: Tisdagen 26 november klockan 11.30
Onsdagen den 27 november klockan 09.00 och klockan 11.30

Konstföredrag
Föredrag: Mourad Kouri, forskar i konst vid Konstakademin i Stockholm, berättar om sin pågående forskning med tematiken Kris med efterföljande diskussion.
Plats: Bild och form, Vasagatan 8, Falun
När: Onsdagen den 27 november klockan 15.00-16.30

• Helena von Bergen verksamhetsutvecklare Bild och form Dalarna, Kultur och Bildningsförvaltningen i Region Dalarna
    helena.vonbergen@regiondalarna.se