​Kortfattat från nämnder och styrelser

Nyhet – 9 september 2020

Region Dalarna kommer under hösten att börja rapportera från nämnder och styrelser under vinjetten "Kortfattat": "Vi vill att de demokratiska fattade besluten ska bli mer lättillgängliga för medborgarna i Dalarna," säger Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande.

Kortfattat kommer att innehålla nyhetsnotiser med de viktigaste besluten från regionstyrelsen och olika nämnder. Sammanfattningen publiceras i direkt anslutning till avslutat sammanträde på regiondalarna.se. Vi rapporterar från:

• Regionstyrelsen
  • Hälso- och sjukvårdsnämnden
  • Kultur- och bildningsnämnden
  • Regionala utvecklingsnämnden
  • Kollektivtrafiknämnden

Först ut är regionstyrelsen den 14 september.

– Under flera år har vi direktsänt den politiska debatten från regionfullmäktige på Youtube. Vi sammanfattar också fullmäktiges frågor i en kort film efter varje möte. Nu gör vi det möjligt för medborgarna i Dalarna att på ett enkelt sätt även ta del av politiska beslut från nämnder och styrelser, säger Henrik Pederby, kommunikationsdirektör.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se