Kristine Brosjö blir Region Dalarnas nya kultur- och bildningschef

Pressmeddelande – 28 mars 2022

Kristine Brosjö har utsetts till Region Dalarnas nya förvaltningschef för kultur- och bildningsförvaltningen: ”Kultur får människan att utvecklas och må bra. Det ska bli spännande att arbeta med kultur- och bildningsfrågor i Dalarna, som är ett unikt kulturlän i Sverige. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget”, säger Kristine Brosjö.

Kristine Brosjö har arbetat med utbildnings-, bildnings- och kulturfrågor i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon är utbildad språklärare och jurist. Har bland annat arbetat på Skolinspektionen, som förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Malung-Sälens kommun och nu senast som avdelningschef på Konstnärsnämnden.

– Jag har erfarenhet av arbete med kulturfrågor både på kommunal nivå och på nationell nivå. Genom att arbeta regionalt finns det möjlighet att påverka olika nivåer och aktörer: kommuner, myndigheter och civilsamhället, säger Kristine Brosjö.

På frågan hur hon ser på uppdraget betonar Kristine vikten av kultur och bildning för samhället.

– Lika möjligheter att ta del av och skapa kultur samt livslångt lärande är grundläggande för en välmående och attraktiv region. Målet för mig är att alla i hela länet som vill uppleva och utöva kultur också ska kunna göra detta.

I sommar går flyttlasset för Kristine och hennes familj till Rättvik. De ser framemot att komma närmare den vackra naturen, ta del av utbudet av både fritidsaktiviteter och kulturupplevelser. 

Kristine Brosjö tillträder tjänsten den 15 juni 2022. Nuvarande förvaltningschef Malin Lagergren kommer att gå i pension efter tolv år som chef för kultur- och bildningsförvaltningen.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka