Prins Daniel och kronprinsessan Victoria under sitt besök på laboratoriemedicin, Falu lasarett.

Kronprinsessparet på besök på Falu lasarett

Nyhet – 11 november 2021

Under torsdagen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Falun för att uppmärksamma det arbete som gjorts under covid-19-pandemin. Under sitt besök på Falu lasarett fick de träffa labbpersonal och representanter för smittskydd Dalarna.

Besöket inleddes med en rundtur på laboratoriemedicin. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ställde många intresserade frågor och fick till exempel veta mer om hur covid-19-tester hanteras. Lunch åt kronprinsessparet sedan i Gastronomen tillsammans med bland andra smittskyddsläkare Helena Ernlund, chefläkare Roger Larsson och regionråd Sofia Jarl (C).

– Vi har delat den oro som jag tror de allra flesta har känt i den här väldigt ovissa situationen, sa kronprinsessan Victoria under sitt besök till lokal media.

– Vi har tagit del av den information som har funnits och getts. Vi har också fört väldigt många samtal med olika delar av samhället och känt att vi fått bra med information. På det sättet har vi kunnat se att det har gjorts väldigt många bra insatser runt om i hela vårt land.

Kungafamiljen planerade redan förra året att genomföra resor i hela landet för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som på olika sätt påverkats av covid-19-pandemin. Fyra län hanns med innan den andra virusvågen slog till och besöken fick ställas in. Resorna till Sveriges samtliga län återupptogs i augusti i år och den 11 november kom alltså kronprinsessparet till Dalarna.

Förutom besöket på Falu lasarett så gästade kronprinsessparet landshövdingens residens, Högskolan Dalarna, Falu rödfärg och Magasinet i Falun.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka