Kursen Anpassad IT vid Mora folkhögskola blir kvar nästa läsår

Pressmeddelande – 10 mars 2020

Region Dalarna arbetar för att få fram en långsiktig finansiering av kursen Anpassad IT. ”Det är viktigt att unga vuxna med särskilda behov har möjligheter att utveckla sina digitala kunskaper, därför är vi är angelägna om att utbildningen ska finnas kvar”, säger Malin Lagergren, förvaltningschef kultur- och bildning, Region Dalarna.

Måndagen den 9 mars beslutade kultur- och bildningsnämnden att tillföra resurser så att kursen blir kvar under läsåret 2020/2021 finansierad av Region Dalarna. Samtidigt arbetas det nu på alternativ för en långsiktig lösning.

– Kursen fortsätter nu som planerat och eleverna behöver inte oroa sig inför nästa läsår. Vi fortsätter arbetet med att få in andra aktörer kring finansieringen, så att eleverna även efter nästa läsår ska kunna fortsätta utveckla sina kunskaper inom IT, säger Mursal Isa, ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

Elever vid kursen Anpassad IT är personer med intellektuell funktionsnedsättning. Sedan starten 2015 har kursen varit projektfinansierad via Allmänna arvsfonden och inte ingått i det ordinarie kursutbudet vid Mora folkhögskola.

– Kursen är viktig och bidrar till att deltagarna blir inkluderade i dagens digitala samhälle, säger Malin Lagergren.

Fakta om kursen

• För den som är mellan 25-35 år och som avslutat gymnasiesärskolan.
  • 24 elever har utbildats sedan start.
  • 2-årig distanskurs, deltagarna besöker skolan en gång per månad.
  • Fyra teman: hälsa, kultur, natur och medborgarskap.
  • Malin Lagergren Förvaltningschef Kultur och bildning, Region Dalarna
    malin.lagergren@regiondalarna.se