Den 29 september blir det lättnader i besöksrestriktionerna på Falu lasarett och övriga sjukhus i länet.

Lättnader gällande besöksförbud till vårdavdelningar

Pressmeddelande – 20 september 2021

Folkhälsomyndigheten förändrar sina pandemirekommendationer den 29 september 2021. Region Dalarna har nu beslutat att lätta på besöksförbudet inom hälso- och sjukvården från samma tidpunkt. Besök till inneliggande patient i Region Dalarna är möjligt men ska ske på ett smittsäkert sätt och antalet besök bör hållas på så låg nivå som möjligt.

Den 11 mars 2020 införde Region Dalarna besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på länets sjukhus.

– Vi ser fortsatt att antalet besök bör hållas på en så låg nivå som möjligt, men besök till inneliggande patienter inom hälso- och sjukvården kommer att tillåtas om det kan ske på ett smittsäkert sätt, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom.

Besök till inneliggande patient

Så få personer som möjligt vid varje besök, håll avstånd, vara noga med att tvätta och sprita händerna innan besöket samt stanna hemma om du har minsta symtom.

Bokade vårdbesök

För patienter som bokat en tid uppmanas att komma ensamma, undantag görs för barn och ungdomar som får ta med sig en förälder och människor som av olika anledningar behöver en ledsagare eller stöd/hjälp under sitt vårdbesök.

De fastställda besöksrekommendationerna för hälso- och sjukvården fattades av regionstyrelsen den 20 september 2021 och gäller tills vidare.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka