Lotta Olmarken Ingler – ny chef för hälso- och sjukvården inom Region Dalarna

Pressmeddelande – 10 oktober 2019

Lotta Olmarken Ingler har utsetts till ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Dalarna. Hon är läkare och specialist inom allmän psykiatri och har lång erfarenhet som chef och ledare. Lotta Olmarken Ingler tillträder tjänsten den 1 december.

– Vi är glada över att ha rekryterat Lotta Olmarken Ingler till tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon har en gedigen erfarenhet av både offentlig och privat vård vilket kommer att vitalisera vår hälso- och sjukvårdsorganisation, säger ordförande i personalutskottet Crister Carlsson (M).

Lotta Olmarken Ingler har varit verksam både inom offentlig och privat sjukvård. Bland annat har hon varit ansvarig för öppen- och slutenvård inom Beroendecentrum Syd inom dåvarande Stockholms läns landsting.

På senare år har Lotta Olmarken Ingler varit VD/affärsområdeschef för Capio Psykiatri med verksamhet i sex landsting/regioner, däribland Skåne och Östergötland. Idag arbetar hon övergripande med självmordsprevention inom Region Stockholm. Lotta Olmarken Ingler är också medicinskt ledningsansvarig inom företaget PBM som erbjuder KBT och vårdval för långvarig smärta och/eller utmattningssyndrom.

– Jag är mycket stolt över att få toppa min karriär med att ansvara för och utveckla hälso- och sjukvården i Dalarna. Som barn tillbringade jag alla mina somrar i Nittsjö. Min första tjänst som legitimerad läkare var på vårdcentralen i Rättvik. Dalarna har präglat mig, säger Lotta Olmarken Ingler som sedan flera år delar sin tid mellan huset i Vikarbyn och lägenheten i Stockholm.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: