Magnus Darke blir Region Dalarnas nya HR-direktör

Pressmeddelande – 15 december 2021

Magnus Darke har utsetts till Region Dalarnas nya HR-direktör. Han arbetar för närvarande som HR-chef i det danska bolaget NKT. Magnus Darke tillträder tjänsten den 15 mars 2022

Magnus Darke, 52 år, har tidigare arbetat bland annat som HR-chef på SSAB i Borlänge och Folktandvården Dalarna:
– Jag ser fram emot att arbeta i en politiskt styrd organisation igen, att vara länken mellan de politiska besluten och verksamheten känns spännande, säger han.

För närvarande är han svensk HR-chef i det danska kabelbolaget NKT som har fyra svenska säten: Karlskrona, Västerås, Alingsås och Falun.

– Region Dalarna är ju Dalarnas största arbetsgivare och har förutom hälso- och sjukvård fler viktiga verksamheter som äger en viktig roll i ett fungerande samhälle. Det känns spännande att få arbeta i en stor organisation som har en så bred verksamhet, säger Magnus Darke.

Vid frågan om vilka utmaningar han tror att hans uppdrag som HR-direktör kommer medföra svarar han att mycket handlar om Dalarnas behov av kompetensförsörjning:

– Den stora tillgången är personalen. En spännande utmaning är kompetensförsörjningen – att som arbetsgivare kunna attrahera, rekrytera, behålla och utveckla kompetent personal. Region Dalarna ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka