"Måste du?" – kampanj för att bromsa smittspridningen

Nyhet – 23 november 2020

Idag 23 november startar Region Dalarna en kampanj med budskapet ”Måste du?” som visas tillsammans med foton på platser och situationer som bör undvikas i dagens läge. Syftet med kampanjen är bromsa smittspridningen genom att få alla att tänka till en extra gång.

Smittspridningen i länet ökar och vi måste med gemensamma krafter göra det vi kan för att bromsa den. Med kampanjen ”Måste du?” uppmanas alla att tänka till en extra gång kring vad som kan avstås när det kommer till att minska trängsel, kontakter och fysiska möten, som en del i att bromsa smittspridningen.

– Vi ser en fortsatt ökad smittspridning i länet och en ökad belastning på sjukvården. Det är därför ytterst viktigt att vi alla nu verkligen hjälps åt och funderar på vad vi egentligen måste göra – och vad vi kan undvika att göra – för att undvika att fler människor blir allvarligt sjuka och dör, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.

Kampanjen är ursprungligen framtagen av Region Skåne som delat med sig av materialet till övriga regioner i landet, som i sin tur är fria att använda materialet med egen logotyp.

– Vi har haft mycket god dialog med Region Skåne och är tacksamma över att få använda materialet. Detta är verkligen tider då vi alla måste stärka och stötta varandra på olika sätt, säger Erik Bäckvall, kommunikationschef vid Region Dalarna.

Kampanjen kommer att synas både i tryck och i digital form.

Vill du sprida budskapet? Du kan antingen dela inlägg direkt via Region Dalarnas sociala medie-kanaler eller hämta material från regiondalarna.se på kampanjsidan Måste du?

Det finns flera varianter av affischer att skriva ut och sätta upp där de är väl synliga. Om du affischerar på allmänna platser är det viktigt att använda en yta som tillåter affischer.

Materialet finns översatt till engelska, arabiska, somaliska och dari. 

  • Erik Bäckvall kommunikationschef, Region Dalarna
    023-49 00 00 (växel)
    erik.backvall@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: