Medicinkliniken på Mora lasarett har öppet: ”Viktigt att man kommer på sina bokade besök”

Nyhet – 10 juni 2020

Det har felaktigt förekommit uppgifter i media att medicinkliniken på Mora lasarett har stängt. Medicinkliniken har öppet, det handlar om ett tillfälligt intagningsstopp på en vårdavdelning och berör inte övrig verksamhet. ”Det är viktigt att man kommer på sina bokade besök”, säger Helene Kviele, överläkare och verksamhetschef medicinkliniken Mora lasarett.

– Trots att vi tillfälligt har intagningsstopp på en av våra vårdavdelningar finns det gott om vårdplatser för den som är i behov av akutsjukvård. Vi hoppas också att vi redan under nästa vecka ska kunna öppna upp den vårdavdelning som nu haft ett tillfälligt intagningsstopp, säger Helene Kviele.

– Av säkerhetsskäl har vi utfärdat intagningsstopp på en av våra vårdavdelningar då några av våra medarbetare drabbats av covid-19, men det påverkar inte övrig verksamhet och det är viktigt att den som har ett bokat besök kommer på sitt besök, säger Helene Kviele.

Smittskydd Dalarna kan se att det förekommer en allmän smittspridning av covid-19 i länet och även vård- och omsorgspersonal har drabbats av covid-19.

– Alla medarbetare på Mora lasarett och medicinkliniken i Mora som inte känner sig helt friska måste stanna hemma och provtas för covid-19. Ingen får gå till arbetet innan negativt provsvar konstaterats, vid eventuellt positivt provsvar får man inte arbeta förrän man har varit symptomfri i minst två dagar, säger Helen Kviele.

– Det är nu av yttersta vikt att samtliga invånare tar detta på yttersta allvar och följer de råd som Folkhälsomyndigheten och vår smittskyddsläkare i Dalarna har utfärdat. Det vill säga: håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du inte känner dig helt frisk! Detta gäller alla invånare och förstås även alla som tänker fira semester i Dalarna. Är du inte frisk ska du stanna hemma, säger Helen Kviele.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: