Möjlighet att söka finansiering för förstudier till projekt i Dalarna

Nyhet – 11 november 2021

Under november månad är det möjligt att ansöka om finansiering för att genomföra förstudier. Förstudierna ska antingen handla om klimatsmart och digital omställning eller vara förstudier med koppling till projekt för EU-programperiod 2021-2027.

Förstudier är en förberedelse kring ett större projekt, där det går att undersöka hur projektet skulle kunna genomföras. Just nu går det att ansöka om finansiering för förstudier i två utlysningar:

 1. Utlysning förstudiemedel: Klimatsmart och digital omställning
  Förstudierna ska vara förberedande för utvecklingsprojekt som bidrar till en hållbar utveckling i Dalarna och realisering av målen i den regionala utvecklingsstrategin ”Dalastrategin 2030 – tillsammans för ett hållbart Dalarna”.

 2. Extra utlysning av medel i pågående ERUF-program
  Ansökningarna ska handla om förstudier med koppling till kommande programperiod 2021-2027 eller förstärka redan pågående regionalfondsprojekt i programområdet Norra Mellansverige.


Region Dalarnas webb finns det mer information om utlysningarna och hur du går tillväga för att göra en ansökan. Sista ansökningsdag för båda utlysningarna är den 30 november.

 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka