Mora lasarett är bästa AT-orten i landet

Nyhet – 2 september 2020

I år toppar Mora lasarett Sveriges yngre läkares förenings (Sylf) ranking över landets bästa AT-orter. ”Det kändes jättekul när rankingen släpptes att vi låg i topp. Det visar på att våra AT-läkare trivs i Mora och att verksamheterna verkligen tar väl hand om våra AT-läkare”, säger Anette Blomberg, AT-ansvarig vid Mora lasarett.

Sedan år 2000 har Sylf mätt och utvärderat AT:s kvalité i hela Sverige. Mora lasarett toppar i år rankingen, följt av Eksjö Höglandssjukhuset och Kristianstads centralsjukhus.

– Det känns oerhört roligt att i år få hamna allra högst upp! Mora lasarett har i flera år haft en topp-10 placering, så vi vet ju att våra AT-läkare är nöjda, säger David Thelander, studierektor i allmänmedicin för AT i norra/västra Dalarna.

AT-rankingen listar landets AT-orter med utgångspunkt från läkarnas egna aktuella omdömen om sin AT. Undersökningen presenteras varje år och har blivit en kvalitetsindikator för orterna och envägledning för nyexaminerade läkare som ska påbörja sin allmäntjänstgöring.

– Det som gör en AT så bra just i Mora tror jag beror på att man är en viktig kugge i maskineriet. Man står som primärjoursläkare på akuten och hela verksamheten bygger på våra AT-läkare. AT-läkarna mår bra av att vara viktiga och ser själva hur mycket de utvecklas. Hela tiden när de jobbar har de också ett fantastiskt stöd av de mer erfarna läkarna och även våra duktiga sjuksköterskor och undersköterskor, säger David Thelander.

I 2020 års ranking hamnar Avesta lasarett på 15:e plats och Falu lasarett på 22:a plats. Totalt rankas 66 AT-orter.

Rankingtabellen:

https://slf.se/sylf/app/uploads/2020/09/rankingtabell-2020.pdf

AT-rapporten 2020:

https://slf.se/sylf/app/uploads/2020/09/at-rapporten-2020-inkl-frageformular.pdf

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: