Folktandvården söker nu verksamhetschefer till flera av klinikerna och tandvårdshusen i Dalarna.

Nu rekryterar vi verksamhetschefer till våra kliniker i Folktandvården Dalarna

Nyhet – 19 juli 2021

Folktandvården söker nu verksamhetschefer till flera av klinikerna och tandvårdshusen i Dalarna. ”Vi rekryterar under juli-september verksamhets- och biträdande verksamhetschefer som vill vara med att skapa framtidens tandvård tillsammans med oss," säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef.

Folktandvården Dalarna samlar nu kompetensen i större enheter med tillhörande filialer. Syftet med den nya klinik- och chefsstrukturen är att skapa bättre förutsättningar för en nära vård. Detta genom ökad tillgänglighet, bättre möjligheter att rekrytera och behålla medarbetare genom ett modernt och nära ledarskap och en god ekonomi. Genom att samla kompetensen får medarbetare nära till kollegor och bra möjligheter till handledning och stöd i sitt arbete.

– Men en ny modern klinik- och chefsstruktur vill vi skapa en attraktiv arbetsplats och en bra, patientsäker och tillgänglig tandvård i hela Dalarna. Vi får bättre förutsättningar för att agera på en konkurrensutsatt marknad, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef.

I mars 2020 beslutade tandvårdsnämnden om en ny klinik- och chefsstruktur i Folktandvården Dalarna. Rekrytering av verksamhets- och biträdande verksamhetschefer som beräknas vara på plats vid årsskiftet 2021/2022, är det sista steget i omorganiseringen. Arbetet med sammanslagning av Faluklinikerna till Tandvårdshus Falun fortsätter.

Rekrytering pågår under juli-september 2021
Alla lediga verksamhetstjänster läggs ut idag den 19 juli, sista ansökningsdatum är 17 augusti. Ansökningsperioden för de biträdande verksamhetstjänsterna kommer att vara öppen mellan 18 augusti och 12 september.


  • Karin Gunnars Hellgren Tandvårdschef Folktandvården, Region Dalarna
    070-531 44 86
    karin.hellgren@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka