Nu startar årets Miljöting!

Pressmeddelande – 15 november 2019

Den 15 november är det äntligen dags för årets Miljöting, den här gången i Söderhamn. Evenemanget samlar cirka 100 miljömedvetna ungdomar i åldern 14-19 från Dalarna och Gävleborg.

Miljötinget är nordens största miljöevenemang för och av unga och anordnas vartannat år i Gävleborg och Dalarna. Det är ett samarbete mellan Region Gävleborg och Region Dalarna. Miljötingets unika koncept lyder: Att blanda kunskap och utbildning med nöje och nätverkande, och på så sätt skapa ett lyckat forum för lärande.

Stommen i Miljötinget är Programrådet, en grupp bestående av cirka 15 ungdomar, som planerar årets program, marknadsför och genomför hela Miljötinget. Genom att programrådet ges ett stort inflytande över tingets utformning är Miljötinget väl anpassat för sin målgrupp och därmed alltid mycket omtyckt bland tingets deltagare. Varje år finns ett unikt tema som programrådet tycker är extra aktuellt, i år är temat biologiskt mångfald.

Utöver viktiga föreläsningar, workshops och debatter hålls en galamiddag och artisten SINAN kommer uppträda.

• Anna Sjögren projektledare Miljötinget, Region Dalarna
    anna.b.sjogren@regiondalarna.se