Nu tillämpar Region Dalarna krislägesavtalet

Nyhet – 6 april 2021

Region Dalarna har beslutat att tillämpa krislägesavtalet inom intensivvården på Falu lasarett. Beslutet gäller från och med idag till och med 18 april.

– Under påskhelgen har vi löst bemanningen på IVA i Falun med extrapass vilket inte är hållbart i längden. Med krislägesavtalet får vi längre pass och längre veckoarbetstid. Därmed får vi lättare ihop schemaläggningen, säger divisionschef Tomas Riman.

Antalet vårdplatser inom intensivvården har utökats för att hålla jämna steg med det ökade inflödet av covid-19 patienter i behov av intensivvård. Patienter har också transporterats med ambulanshelikopter till andra regioner för att säkerställa tillräcklig intensivvårdskapacitet i Region Dalarna.

Krislägesavtal fungerar som en kortsiktig lösning för att kunna säkra bemanningen inom hälso- och sjukvården under extremt ansträngda perioder.

• Tomas Riman Chefläkare, Region Dalarna
      tomas.riman@regiondalarna.se