Ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Dalarna – Åsa Dedering

Pressmeddelande – 27 maj 2021

Åsa Dedering blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Dalarna. Hon är för närvarande senior strategisk rådgivare inom forskning utbildning och innovation vid Karolinska universitetssjukhuset. ÅsaDedering tillträder sin nya tjänst i slutet av augusti 2021.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Åsa Dedering till Region Dalarna. Hon tar med sig sin breda erfarenhet av både hälso- och sjukvård, forskning samt ledarskap in i vår organisation, säger Karins Stikå Mjöberg, regiondirektör.

Åsa Dedering har tillbringat sitt yrkesverksamma liv vid Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet där hon har haft ett flertal olika uppdrag både som forskar och ledare.

2002 försvarade hon sin doktorsavhandling i medicinsk vetenskap “Lumbar muscle fatigue Analysis of electromyography, endurance time and subjective factors in patients with lumbar disc herniation and healthy subjects” vid Karolinska institutet och sedan 2014 är Åsa Dedering docent i fysioterapi.

Hon har också mångårig erfarenhet som chef vid Karolinska universitetssjukhuset, bland annat som verksamhetschef för Fysioterapikliniken och som funktionschef för hälsoprofessioner.

– Jag ser framemot att lära känna hela Region Dalarna, både alla nya medarbetare och länet i stort. Jag har bred erfarenhet av hälso- och sjukvård, av att integrera forskning och utbildning. Jag vet att det inom Region Dalarna redan bedrivs fint arbete inom hälso- och sjukvård, forskning och utbildning som vi tillsammans kan bygga vidare på, säger Åsa Dedering.

Åsa Dedering bor i Bromma med sin familj och kommer inledningsvis att veckopendla till arbetet i Falun:

– Mormor och morfar hade sommarhus i Myckelby utanför Hedemora när jag var barn. Jag tycker det är vackert i Dalarna, uppskattar möjligheterna till friluftsliv, sport och skidåkning, säger hon.

  • Karin Stikå Mjöberg regiondirektör, Region Dalarna
    070-686 38 20
    karin.stika-mjoberg@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: