Ny regiondirektör och biträdande regiondirektörer

Pressmeddelande – 6 maj 2021

Regionstyrelsen beslutade idag, den 6 maj, att Karin Stikå Mjöberg återigen blir regiondirektör i Region Dalarna med ett förordnade, dock längst till och med 2024-03-31.

– Vi behöver få till en permanent lösning och det är rimligt att en kommande politisk majoritet efter valet 2022 äger beslutet om regiondirektörsposten. Jag är glad över att Karin Stikå Mjöberg åtagit sig uppdraget, säger Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande.

Chefsjurist Hans Göran Åhgren har utsetts till biträdande regiondirektör med ställföreträdaransvar och ekonomidirektör Henrik Gaunitz till biträdande regiondirektör, båda med förordnande till och med 2023-03-31.

– Jag är glad över att återigen fått förtroende att vara högsta tjänsteperson i Region Dalarna som har ett stort och viktigt samhällsuppdrag, säger Karin Stikå Mjöberg, regiondirektör.

• Ulf Berg regionstyrelsens ordförande (M), Region Dalarna
    ulf.berg@regiondalarna.se