​Rättspsykiatriska kliniken i Säter utökar med fler vårdplatser

Pressmeddelande – 14 augusti 2020

I augusti 2020 utökar rättspsykiatriska kliniken i Säter sin verksamhet med ytterligare sex vårdplatser. ”Det känns roligt att få vara med och utöka verksamheten. Fler vårdplatser medför en stabilitet vilket gynnar både våra medarbetare och patienter”, säger Camilla Sömsk, verksamhetschef rättspsykiatriska kliniken Säter.

På rättspsykiatriska kliniken i Säter vårdas personer som begått brott men på grund av allvarlig psykisk störning när brottet begicks inte kan dömas till fängelse. På kliniken finns idag sammantaget 64 vårdplatser och i maj utökas verksamheten med ytterligare 6 platser.

– Allt fler överlämnas av domstol till rättspsykiatrisk vård och det finns ett ökat tryck på vårdplatser inom rättspsykiatrin, säger Camilla Sömsk.

Beslutet om att utöka rättspsykiatriska klinikens vårdplatser togs på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde den 15 oktober 2019.

– Den här satsningen stärker regionen och befäster Säters sjukhus roll för rättspsykiatrisk vård i Dalarna med omnejd, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

• Camilla Sömsk Verksamhetschef
    camilla.somsk@regiondalarna.se>