Region Dalarna erbjuder fler praoplatser för elever på högstadiet

Pressmeddelande – 19 augusti 2019

Nu ska flera unga i Dalarna få chansen att prova på vårdyrket.
– Vi är oerhört glada att vi kan erbjuda ännu fler praoplatser och på fler orter. Det är positivt för både vår verksamhet och för eleverna, säger Mika Söderström, chef för kompetensförsörjning,
Region Dalarna.

Region Dalarnas praoprogram har utökats till flera orter och vid fler tillfällen Med start hösten 2019 erbjuder nu Region Dalarna praoplatser till elever i årskurs 8-9 på följande orter: Falun, Avesta, Sälen, Särna och Leksand. Och till våren 2020 är elever välkomna på prao i Mora och Ludvika. Prao-perioden är en till fyra dagar beroende på ort.

Intresset för att göra prao på Region Dalarna växer. I en prao hos Region Dalarna ingår både teori, praktik och studiebesök. Till exempel får man lära sig hur man arbetar i en ambulans och under ett akutfall och prova moment inom tandvård.

– Medarbetarna tycker att det roligt att visa vad de jobbar med och ungdomarna får lära sig mycket nytt och vistas i miljöer de aldrig besökt och kanske aldrig skulle få tillgång till annars. Förhoppningsvis blir de inspirerade till att jobba inom hälso- och sjukvården i framtiden, säger Mika Söderström.

Den som är intresserad av prao hos Region Dalarna anmäler sig till studie- och yrkesvägledaren på respektive skola.

• Mika Söderström chef för kompetensförsörjning, Region Dalarna
    mika.soderstrom@ltdalarna.se