Region Dalarna erbjuder hjälp att hantera oro vid covid-19

Pressmeddelande – 12 mars 2021

Region Dalarna erbjuder ett digitalt självhjälpsprogram via 1177 Vårdguidens e-tjänster, för den som känner oro i samband med covid-19. Programmet är igång sedan tre veckor och hittills har närmare 70 personer tagit del av programmet.

–Coronapandemin och covid-19 har förändrat livet på många sätt. Oro kan vara svårt att hantera på egen hand och det är viktigt att få stöd i tid. Personer som känner att oron påverkar vardagen negativt kan nu få stöd genom detta självhjälpsprogram, säger Anna Knuts, regional samordnare för internet-KBT.

Det digitala programmet är kostnadsfritt. Alla invånare i Dalarna har möjlighet att arbeta med självhjälpsprogrammet, utan att först behöva ta kontakt med vården. Programmet tar ungefär tre veckor och passar personer som vill lära sig hantera sin oro.

Självhjälpsprogrammet är utvecklat och vetenskapligt utvärderat av forskare vid Karolinska Institutet. Programmet är baserat på kognitiv beteendeterapi, KBT. Individen arbetar med programmet när och var man vill.

–Psykologisk behandling på nätet har en bevisad lika god effekt som fysiska besök, avslutar Anna Knuts.

  Invånaren startar självhjälpsprogrammet på egen hand, via 1177 Vårdguidens e-tjänst Stöd och behandling. Programmet erbjuds till alla invånare i Dalarna. Ingen personlig kontakt med vården krävs. Programmet avslutas automatiskt efter tre månader eller tidigare på invånarens begäran.
  Läs mer på 1177.se om du är intresserad av att testa programmet.

  • Björn Olars Förvaltare/Objektspecialist
   073-048 81 80
   bjorn.olars@regiondalarna.se
  • Anna Knuts projektledare för e-hälsa ungdomsmottagningar Dalarna
   070-247 97 58
   anna.knuts@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
   010-249 90 20
   kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
  Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
  Tillbaka

  Dela: