Region Dalarna har fått ytterligare doser av influensavaccin –riskgrupper prioriteras

Nyhet – 11 december 2020

Influensavaccinet är slut hos tillverkarna men Region Dalarna har lyckats att få ytterligare doser för vaccinering av riskgrupper.

Influensavaccinationen startade 3 november för personer i riskgrupper. Det har gått åt mer vaccin än beräknat och Region Dalarna har dessutom inte fått den mängd som efterfrågades tidigare i våras. Nu har ytterligare leveranser kommit och personer i riskgrupper kan återigen vaccineras mot säsongsinfluensan, det kommer dock inte att räcka till alla som vill vaccinera sig.

– Vi har inte fått in några influensafall, så influensasäsongen har inte kommit igång än, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare Region Dalarna.

I år sker influensavaccinering främst på bokade tider. Vill man vaccinera sig ska man kontakta sin vårdcentral för mer information om tidsbokning.

Information om influensa och influensavaccination finns på 1177.se/influensa.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se