En grupp av unga personer som sitter tillsammans i gräset och tittar på en mobiltelefon

Region Dalarna nominerade i två kategorier vid årets FSUM-konferens

Pressmeddelande – 27 april 2021


Faluns ungdomsmottagning är nominerad i kategorin ”Årets mottagning” och Region Dalarnas app ”Ung i Dalarna” är nominerad i kategorin ”Årets nytänkande”. Vinnarna presenteras den 19 maj.

I maj samlas alla Sveriges ungdomsmottagningar för en digital konferens som anordnas av föreningen för Sveriges Ungdomsmottagningar (FSUM). I samband med konferensen delas pris ut i fyra olika kategorier: Årets ungdomsmottagare, årets mottagning, årets nytänkande och årets galnaste. Region Dalarna finns nominerade i två av kategorierna – årets mottagning och årets nytänkande.

– Jätteroligt att Faluns ungdomsmottagning uppmärksammas och är nominerade i år. Jag tror nomineringstexten avslöjar att vi är en mottagning med mycket humor och med högt i tak och vi trivs bra tillsammans. Vi har också ett otroligt roligt och givande arbete och alla mina kollegor är verkligen välförtjänta av uppmärksamheten och förhoppningsvis vinsten, säger Linda Yrmark Kurator Ungdomsmottagningen i Falun.

– Det är jättekul att vårt arbete på ungdomsmottagningen i Dalarna fått uppmärksamhet. Vi är befolkningsmässigt ett litet län, men vi inom Ungdomsmottagningen i Dalarna håller oss i framkanten då det gäller nya arbetssätt. Detta tack vare engagerad personal och en nyfikenhet att pröva nya arbetssätt, säger Anna Knuts Projektledare för E-hälsa, Ungdomsmottagningen Dalarna

Årets mottagning – Faluns ungdomsmottagning
Motivering till nominering:

Faluns ungdomsmottagning är mottagningen med rå men hjärtlig stämning, där vi skrattar åt och inte med varandra. En mottagning som tillvaratar personalens avundsvärda karaktärsdrag som bristande impulskontroll, gränslöshet, lättkränkthet, städmani, skadeglädje, bristande arbetsmoral och kontrollbehov. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där tillrättavisande kommentarer, extrem eftertänksamhet, självupptagenhet, ordmärkeri, översitteri och passiv aggressivitet får fritt utrymme att blomstra. Med medarbetare som har en god förmåga att stressa upp sin omgivning, påpeka varandras fel och brister och skamma när någon gjort fel skapar mottagningen en arbetsplats med god stämning och högt i tak, en UM i världsklass.

Årets nytänkande – Ung i Dalarna
Motivering till nominering:

Jeanette Olsson och Malin Ljungkvist har jobbat med ett projekt att få till digital mottagning i Dalarna - ung i Dalarna tillsammans med Anna Knuts som länge jobbat med digitaliseringen i Dalarna för unga människor.

Vill du rösta?
Klicka här för att komma till röstningen.

Om Föreningen för Sveriges Ungdomsmottagningar
Föreningens uppgift är bland annat att stimulera till utveckling av befintliga ungdomsmottagningars verksamhet genom att verka för att dessa får en bred yrkesrepresentation och hög kunskapsnivå.

Föreningen skall dessutom ge stöd och vägledning till nystartade mottagningar, samla och sprida information, stimulera och underlätta utbyte av erfarenheter ungdomsmottagningar emellan, och medverka till fortbildning inom aktuella områden. Målet är att ungdomsmottagningarna skall arbeta med högsta kvalitet för ungdomarnas bästa.

 • Linda Yrmark Kurator Ungdomsmottagningen i Falun
  073-5964675
  linda.yrmark@ltdalarna.se
 • Anna Knuts projektledare för e-hälsa ungdomsmottagningar Dalarna
  070-247 97 58
  anna.knuts@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: