Region Dalarna söker författare till ”Dalaförfattare i närbild”

Pressmeddelande – 8 juni 2020

Länsbiblioteket Dalarna riktar nu en utlysning till länets författare. Uppdraget är att skriva kortare presentationer med en personlig touch om de aktiva författare som finns i Dalalitteraturen.se. "Vi vill ge länets författare möjlighet att sprida information och inspirera till att ta del av Dalarnas författarskap.", säger Birgitta Winlöf, bibliotekskonsulent vid Länsbiblioteket Dalarna.

Utlysningen syftar till att uppmärksamma författarna som finns i Dalalitteraturen.se, samt möjliggör för författare att verka inom sitt yrkesområde under pågående coronapandemi.

–Vi upplever att biblioteken och andra arrangörer i länet har minskat på sin programverksamhet med författarframträdanden. Som ett sätt att främja sysselsättning kan nu länets författare ansöka om uppdraget att skriva författarpresentationerna till ”Dalaförfattare i närbild”, säger Birgitta Winlöf.

Ansökan är öppen mellan 9 juni och 22 juni. Den sökande ska vara medlem i Sveriges författarförbund eller Dalarnas författarförbund och vara verksam i Dalarna eller ha anknytning till länet. Såväl enskild utövare, som företagare, eller verksam inom annan organisationsform har rätt att söka.

Mer information om hur ansökan går till samt kriterier och urval finns här: https://www.regiondalarna.se/om-regionen/stod-och-stipendier/sarskilda-utlysningar/dalaforfattare-i-narbild/

• Birgitta Winlöf Bibliotekskonsulent
    birgitta.winlof@regiondalarna.se