Region Dalarna stödjer projekt för att lindra de negativa effekterna av covid-19 hos företag inom besöksnäring och kultur

Nyhet – 16 juli 2020

Region Dalarna stödjer ett nytt projekt för att hjälpa företagen inom besöksnäringen och KKN i Dalarna. Projektet kommer drivas av Visit Dalarna med målet att stärka företagens omställningsförmåga och lindra de negativa effekterna av covid-19.

- Förhoppningen är att flertalet företag överlever covid-19, men viktigast är att vi samtidigt stärker viljan till nytänkande, så att vi skapar långsiktigt hållbara verksamheter, säger Jonas Rosén, VD på Visit Dalarna.

Projektet är specifikt riktat mot företag inom besöksnäringen och mot kulturella och kreativa näringar i länet (KKN). Många hävdar att resebranschen och KKN- sektorn just nu står inför sin största kris genom tiderna och projektet ska därför hjälpa företagen att hitta nya vägar och modeller för att kunna ställa om. Besöksnäringen är av stor betydelse för Dalarna och ger många personer förutsättning att både verka och besöka hela länet. Det är även en inkörsport för många unga och med utländsk bakgrund.

-Kulturen har drabbats mycket hårt av corona, där bland annat förbudet mot sammankomster för fler än 50 personer har gjort att många kulturarrangemang i Dalarna har fått ställas in. Att få professionell rådgivning och stöd för utveckling kan vara det som gör att många kulturföretagare kan resa sig igen, säger Malin Lagergren, förvaltningschef för kultur och bildning.

Aktiviteterna i projektet kommer till exempel att bestå av företagsrådgivning samt kompetensutveckling i affärsmannaskap, innovation och omställning. Man kommer även att sprida kunskap om framtidsspaning och trender. Ett viktigt resultat som man även vill uppnå är att hitta en gemensam metodik för hur man kan hantera och bemöta företagens behov vid större kriser.

Projektet kommer att drivas av Visit Dalarna tillsammans med Region Dalarnas kultur-och bildningsförvaltning. Projektet pågår fram till 2023 och har en ekonomisk omslutning på 8 000 000 kr.

 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
 • Malin Lagergren Förvaltningschef Kultur och bildning, Region Dalarna
  070-312 41 06
  malin.lagergren@regiondalarna.se
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: