​Region Dalarna utlyser skissuppdrag och hemmaresidens till länets yrkesverksamma bild- och formkonstnärer

Pressmeddelande – 9 juni 2020

Bild och form Region Dalarna efterlyser unika skissmotiv för takplattor till vården och erbjuder också yrkesverksamma inom bild- och formområdet i länet att ansöka om hemmaresidens. "Det är angeläget för Bild och form att ge Dalarnas formgivare, designers och konstnärer en ökad möjlighet att utveckla sin profession och att stå redo när covid-19 förhoppningsvis är över", säger Anette Stengård, verksamhetschef Bild och form Region Dalarna.

Patienter ligger ofta en längre stund med taket i blickfång, till exempel hos tandläkaren eller på uppvak efter en operation. Nu utlyses totalt fem skissuppdrag för att få fram unika motiv för takplattor till regionens vårdmiljöer.

– Vi hoppas på givande blickpunkter i form av händelser, historier, världar eller mönster, säger Anette Stengård.

Ansökan är öppen mellan 9 juni och 22 juni för yrkesverksamma konstnärer som huvudsakligen är verksamma i Dalarna . Tilldelning av skissuppdrag sker 29 juni. Mer information om hur ansökan går till samt kriterier och urval finns här:

Hemmaresidens 2020 är en satsning till följd av covid-19

Bild och form Region Dalarna utlyser även totalt fem hemmaresidens à 20 000 kronor, en satsning som finansieras genom omfördelning av befintlig budget utifrån att Bild och forms verksamhet har förändrats på grund av covid-19.

Utlysningen av hemmaresidens är en del i utvecklingsarbetet med residens inom bild- och formområdet. Med residens menas oftast en ateljévistelse någon annanstans än hemma men med anledning av covid-19 så utlyser vi hemmaresidens. Residensen kan sökas av i länets yrkesverksamma bild- och formkonstnärer inom till exempel konst, design, arkitektur, konsthantverk, illustration, som har tid och önskan att utveckla och fördjupa något inom sin profession.

Ansökan om hemmaresidens 2020 är öppen mellan 9 juni och 22 juni. Mer information om hur ansökan går till samt kriterier och urval finns här:

• Anette Stengård Verksamhetschef Bild och form Region Dalarna
    anette.stengard@regiondalarna.se