Region Dalarna utlyser stöd för professionella produktionsplatser

Nyhet – 26 mars 2021

Bild och form Region Dalarna utlyser just nu tillfälligt stöd till professionella produktionsplatser inom bild- och formområdet. ”Ambitionen med stödet är att utveckla och stärka Dalarnas verkstäder och produktionsplatser inom bild- och formområdet”, säger Anette Stengård, verksamhetschef Bild och Form Region Dalarna.

Stödet kan sökas av professionella produktionsplatser och verkstäder som drivs av sammanslutningar av yrkesverksamma inom bild- och formområdet (konst, design, arkitektur, konsthantverk, illustration med mera). Dalarna har flera befintliga verkstäder som kan söka stödet, även produktionsplatser av temporär karaktär kan ansöka om stöd. Produktionsplatserna ska följa eventuella restriktioner kopplat till covid-19. Satsningen finansieras genom extra medel från Statens kulturråd som fördelats ut till regionerna med anledning av covid-19.

Ansökan är öppen till och med 6 april 2021.
Läs mer om stödet på Stöd för professionella produktionsplatser.

• Anette Stengård Verksamhetschef Bild och form Region Dalarna
    anette.stengard@regiondalarna.se