Regionrådet: ”Det är viktigt att vi vaccinerar oss!”

Pressmeddelande – 27 april 2021

Regionråd Ulf Berg, 64 år har nu fått sin första dos vaccin mot covid-19 på sin vårdcentral, Avestahälsan:
– Jag är glad att det äntligen är min tur. Vaccineringen mot covid-19 går framåt, vi får ut vaccinet och vaccinerar prioriterade grupper, säger Ulf Berg.

Avestahälsan vaccinerar just nu personer från 60 år och uppåt. Klockan 10.45 tisdagen den 27 april var det dags för regionråd Ulf Berg att få sin första dos vaccin mot covid-19.
– Det vi alla längtar efter nu är att det här ska vara över och att vi får umgås som vanligt igen. Vaccin är vägen framåt för att få umgås med nära och kära igen, säger Ulf Berg.

Vaccinerna fungerar bra, smittan och dödsfallen i covid-19 minskar i de grupper som fått vaccin.
– Det viktigt att vi vaccinerar oss för att minska smittspridningen och så få som möjligt blir sjuka, säger Ulf Berg.

Tre veckor efter första vaccindosen mot covid-19 har kroppen utvecklat ett bra skydd mot allvarlig sjukdom i covid-19. Vaccinet gör att kroppen skapar de antikroppar som skyddar mot covid-19.
– Men också efter vaccinering är viktigt att fortsätta att följa de råd och rekommendationer som finns för att bromsa smittspridningen, säger Ulf Berg.

På 1177.se/Dalarna kan du läsa mer om vad som gäller vaccinering mot covid-19 i Dalarna

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se