Stabsläge hävt – ordinarie organisation

Nyhet – 22 oktober 2019

En operativ samordningsfunktion med lokala funktioner hanterar de fortsatt stora leveransproblemen. Även en regional samordningsfunktion inrättas som leds av regiondirektören.

- I dagsläget kan vi bedriva verksamheten som vanligt. Men osäkerheten kvarstår. Vi förbereder oss på att bristen på förbrukningsartiklar kommer att kvarstår en längre tid. Därför får den ordinarie linjeorganisationen ta ansvar för det fortsatta arbetet”, säger regiondirektör Karin Stikå Mjöberg.

Region Dalarnas stabsläge hävs klockan 18:00 tisdag den 22 oktober då den fortsatta hanteringen av leveransproblemen av förbrukningsartiklar inom hälso- och sjukvården tas över från särskild sjukvårdsledning av ordinarie linjeorganisation med stöd av både en strategisk och en operativ ledningsfunktion samt lokala funktioner på sjukhusen, ambulansen, primärvården, och tandvården.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se