Stomienheten i Falun tillfälligt stängd

Pressmeddelande – 20 december 2021

Stomienheten vid Falu Lasarett håller stängt från och med vecka 51 och under januari 2022:
– Akuta och mycket brådskande fall kommer att prioriteras. Patienter som inte är i behov av akut stomirelaterad hjälp kan i första hand ta kontakt med sin vårdcentral, säger Helena Vuckovac, avdelningschef Kirurgmottagningen Falun.

Från och med idag, måndag den 20 december, kommer stomienheten att stänga tillfälligt för att återgå till mer normal verksamhet sista januari. Möjligheterna att komma i kontakt med enheten för att få hjälp med stomirelaterade frågor via TeleQ kommer således att vara begränsade:

– Personalen på Kirurgmottagningen Falun kommer att vara behjälpliga i så stor utsträckning som möjligt, men vi kommer att behöva prioritera akuta ärenden och hoppas på förståelse för det, säger Helena Vuckovac.

Övriga patienter hänvisas i första hand till sin vårdcentral för stöd och hjälp. Tillfällen för konsultation och hjälp med stomirelaterade frågor från kommuner/hemsjukvård kommer också vara begränsade.

– Det här är en tillfällig lösning som beror på personalbrist. Vi bedömer att vi efter 31 januari successivt kommer återgå till det normala.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka