Till följd av den mycket kraftiga smittspridningen av covid-19 kortas tidsintervallen mellan dos 2 och dos 3 av vaccin mot covid-19, från fem månader till tre månader, för alla som är 18 år och äldre.

Ta dos 3 – tre månader efter andra dosen

Pressmeddelande – 1 februari 2022

Intervallet mellan dos 2 och 3 för vaccination mot covid -19 kortas nu till tre månader för alla över 18 år. ”Dos 3 ger både ett förlängt och starkare skydd mot allvarlig sjukdom och död samt ett ökat skydd mot att smittas och att smitta vidare, säger Helena Ernlund, smittskyddsläkare Region Dalarna.

Till följd av den mycket kraftiga smittspridningen av covid-19 i hela landet har Folkhälsomyndigheten beslutat att korta tidsintervallen mellan dos 2 och dos 3 av vaccin mot covid-19, från fem månader till tre månader, för alla som är 18 år och äldre.

I Dalarna har över 52 procent hittills tagit dos 3. Det är den näst högsta siffran bland landets regioner.

– Vi arbetar nu för att öka vaccinationskapaciteten ytterligare och kunna vaccinera ännu fler, så har du inte bokat tid för vaccineringen än – gör det nu!, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare Region Dalarna.

    En tidigare genomgången covid-19-infektion är inget hinder för vaccination.

    – Det är viktigt att alla som kan bokar tid för dos 3. Den som både har haft covid-19 och vaccinerar sig har ett mycket bra skydd, säger Helena Ernlund.

      Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
      Tillbaka