Tobias Dahlström blir Region Dalarnas nya ekonomidirektör

Pressmeddelande – 15 december 2021

Tobias Dahlström har utsetts till Region Dalarnas nya ekonomidirektör efter att ha varit tillförordnad ekonomidirektör i regionen under 2021. Tobias Dahlström tillträder tjänsten den 15 december 2021.


Tobias Dahlström, 44 år, har tidigare arbetat som bland annat tillförordnad divisionschef i Region Dalarna och verkar sedan 2012 som associerad forskare på Uppsala universitet.
– Jag glad och stolt över att ha fått tjänsten som ekonomidirektör. Det ska bli enormt spännande att få leda och utveckla enheten och bidra i regionens strategiska ledning, säger han.

Mellan 2016 och 2021 har Tobias Dahlström arbetat som analyschef i Region Dalarna, där han från grunden fått bygga upp en avdelning med i dagsläget 14 medarbetare som jobbar med kvalificerade utredningar och analyser inom regionen.
– Samtidigt som jag är glad och tacksam för det förtroendet jag får så känns det vemodigt att lämna rollen som analyschef. Det har varit en resa under vilken jag utvecklats som chef och ledare, men även som person, säger han.

Vid frågan om vad han ser fram emot att arbeta med som ekonomidirektör svarar han att medarbetare och digitalisering ligger högt på prioriteringslistan:
– Jag hoppas på att vi kommer att kunna påbörja mer riktade insatser rörande kompetensöverföring och kompetensutveckling samt digitalisering på enheten, tillsammans, säger han.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka