Träff för entreprenörer som vill skapa ett bättre samhälle!

Nyhet – 30 oktober 2019

Dalarna behöver sociala entreprenörer, växande sociala företag och social innovation för att möta de samhällsutmaningar länet står inför.
– Nu bjuder vi in sociala entreprenörer samt andra som är intresserade av att skapa samhällsnytta genom företagande. Vår intention är att man ska inspirera, dela idéer och erfarenheter, workshopa och utveckla affärsidéer med fokus på att lösa våra samhällsutmaningar, säger Mikael Källman, projektledare Region Dalarna.

Region Dalarna driver projektet "Socialt entreprenörskap i Dalarna" i samverkan med Coompanion Dalarna, Fornby folkhögskola, Högskolan Dalarna och Samarkand2015. Sociala entreprenörer är personer som kombinerar entreprenörskapets logik med ett samhällsnyttigt mål, alltså ett företagande som även skänker nytta till individer och samhälle, lokalt, regionalt och globalt. Finansiering av projektet kommer från Tillväxtverket och Region Dalarna.

Tisdag den 5 november är det träff i Leksand för sociala entreprenörer från hela Dalarna. Syftet är att att inspirera, dela idéer och erfarenheter, workshopa och utveckla affärsidéer med intentionen att lösa olika samhällsutmaningar.

– Utifrån en idé som du redan bär på eller som du vill skapa, arbetar vi med beprövade metoder och modeller, från idé till koncept, utveckling och lansering. Verktyg du även kan använda på egen hand tillsammans med dina vänner eller i ditt företag, säger Mikael Källman.

När: Tisdag 5 november, 18:00-21:00
Var: Studio Skarp, Stationsgatan 6, Leksand
Anmälan: Görs till projektledare, Mikael Källman:
mikael.källman@regiondalarna.se eller 076-111 44 38

Aktiviteten är kostnadsfri och det bjuds på enklare förtäring.

Glöm inte att anmäla eventuell specialkost.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: