Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

Träffa din läkare online – fler tider tillgängliga i Region Dalarnas digitala vårdcentral Min vård

Nyhet – 8 februari 2019

Från och med den 11 februari finns det fler tider tillgängliga i Region Dalarnas digitala vårdcentral Min vård. Den digitala vårdcentralen bemannas av läkare från alla Dalarnas vårdcentraler och har öppet mellan 08.00 och 17.00, samt vissa kvällar och helger.

Med Region Dalarnas digitala vårdcentral kan du genom appen Min vård träffa läkare eller kurator på ungdomsmottagning, och få sjukvårdsrådgivning via videosamtal. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och mobilt BankID, smartphone, surfplatta eller dator.

-Fördelarna med Min vård är att du kan träffa samma vårdpersonal i det digitala mötet som vid ett fysiskt möte på vårdcentralen. All personal som arbetar i Min vård har tillgång till Region Dalarnas journalsystem och har kunskap om rutiner och var eventuella remisser ska gå, säger Ulf Börjesson, divisionschef primärvården.

Det finns idag ett antal digitala vård-appar på marknaden, men allt fler regioner väljer att ta fram egna appar eftersom primärvården vill vi erbjuda ett bra och säkert alternativ för digitala vårdmöten.

-All vår personal i Min vård har utbildats specifikt för att på bästa möjliga sätt kunna hjälpa den vårdsökande vid ett digitalt vårdmöte. Vid behov kan den som söker vård få remiss vidare och recept på läkemedel, vilket andra digitala vård-appar inte kan erbjuda, säger Ulf.

I den nya regionplanen är ett av de övergripande målen ”vård utan köer”, där en satsning på Min vård är en av flera insatser för att öka tillgängligheten till vården. Från och med den 11 februari kommer Min vård att erbjuda fasta öppettider mellan 08.00 och 17.00, precis som den ordinarie vårdcentralen, samt ha öppet vissa kvällar och helger.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: