Uppdrag: Håll Sverige vid liv – Ny serie om svensk sjukvård

Pressmeddelande – 5 maj 2022

Från och med idag 5 maj sänds Uppdrag: Håll Sverige vid liv, SVTs nya serie om den svenska sjukvården. Här kommer tittarna att få följa en operation av stora kroppspulsådern i buken, utförd på Falu lasarett. Serien visar också arbetet som bedrivs av Region Dalarnas team i Rättvik inom specialiserad palliativ vård.

Under ett dygn filmar 40 kamerateam de som ger och får vård runtom i landet. Resultatet är denna dokumentärserie som i totalt fem timmar ger en inblick i den svenska hälso- och sjukvården genom att skildra personalens och patienternas tillvaro. Här visas vårdens enorma insats alltifrån akuta utryckningar till planerade sjukbesök, på hembesök och i ambulanser, från arbetet på vårdcentraler till avancerade hjärtoperationer.

Under det tredje avsnittet den 19 maj kommer tittaren att på nära håll få följa det palliativa teamet i Rättvik. En endovaskulär operation, mer specifikt av ett pulsåderbråck på stora kroppspulsådern i buken som utförts på Falu lasarett, kommer att visas under seriens fjärde avsnitt den 26 maj.
– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått medverka i serien. I inslaget får vi, från förberedelser till genomförd operation, följa mötet mellan en kärlpatient och det kärlkirurgiska teamet på Falu lasarett, när en avancerad kärloperation utförs på sjukhusets modernaste och tekniskt mest avancerade operationssal: Hybridsalen, säger Sverker Svensjö, överläkare på kirurgkliniken på Falu lasarett.

Uppdrag: Håll Sverige vid liv har premiär idag torsdag 5 maj klockan 20.00 på SVT1. Serien finns redan att se på SVT Play.


Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka