Vaccinationsläget i Region Dalarna: 10 juni 2021

Pressmeddelande – 10 juni 2021

Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Med start nästa vecka publiceras Vaccinationsläget på fredagar istället för på torsdagar.

Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många har fått en första dos: 128 598*
  • Varav 71 030* har fått en andra dos också

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Aktuellt gällande vaccination mot covid-19:

  • personer från 30 år och uppåt vaccineras just nu

Vaccinationsläget i Dalarna byter dag från torsdag till fredag

Med start nästa vecka kommer Vaccinationsläget i Dalarna att publiceras på fredag istället för som tidigare torsdagar.

Bakgrunden är att externa vaccinatörer nu vaccinera på flera platser i Dalarna. De externa vaccinatörerna rapporterar till det Nationella vaccinationsregistret (NVR)*, men inte till det journalsystem som Region Dalarna använder. Vaccinationsstatistiken i Vaccinationsläget i Dalarna har tidigare uppdaterats direkt från journalsystemet, men kommer nu hämtas från NVR för att samtliga vaccinationer mot covid-19 ska komma med i statistiken. Uppgifterna i NVR uppdateras bara en gång i veckan på torsdag eftermiddag och därför kommer Vaccinationsläget i Dalarna publicerar på fredag förmiddag istället.

Bra att känna till är också att vissa uppgifter kommer att skilja sig något från dem vi redovisar nu. På grund av olika beräkningsmodell kommer vaccinationsgraden för de äldsta grupperna att minska med upp till två procentenheter vilket dock kompenseras av att de yngre åldersgrupperna kommer att öka något.

*Alla vaccinationer inom det allmänna vaccinationsprogrammet för barn och covid-19-vaccinationer rapporteras till NVR. Rapporteringen är obligatorisk och regleras i lag. Folkhälsomyndigheten ansvarar för registret.

Vaccinationsstatistik för Dalarna – andel av befolkningen, kommun och ålder

Region Dalarna redovisar hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och kommun. Halvcirklarna visar hur många i Dalarna över 18 år som har fått dos 1 respektive dos 2.  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka