Vaccinationsläget i Region Dalarna: 11 mars 2021

Pressmeddelande – 11 mars 2021

Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Uppgifterna kommer att publiceras helgfria torsdagar på regiondalarna.se

11 mars: Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

•Så många har fått en första dos: 22 955*
•Varav 10 851* också har fått en andra dos
*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Just nu vaccineras:

•personer 80 år och upp åt
•omsorgspersonal inom kommun
•gruppen 79-75 år kommer under veckorna 11-13 få en individuell kallelse. Bokning av tid via 1177 e-tjänster är ej längre möjlig för gruppen.

Vaccinering är vägen framåt för att få träffa nära och kära – färre äldre insjuknar

Antalet fall av covid-19 i de prioriterade vaccinerade grupperna har gått ner i takt med att vaccinationsgraden har ökat.
– Det är enormt glädjande att se minskad smittspridning i de grupperna som löper störst risk att insjukna och dö i en allvarlig covid-19-infektion, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.

Hur många är vaccinerade i respektive kommun? Vilka åldersgrupper är vaccinerade?

Region Dalarna kommer nu varje torsdag redovisa hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och i respektive kommun. Halvcirklarna visar andel i Dalarna  som har fått dos 1 respektive dos 2.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se